В Бургас сте зареждащи и истински, и мога да Ви отвърна само с едно - с отворено сърце да се изправя пред Вас и да потърся подкрепата Ви за мен и за вицеадмирал Манушев в тази кандидат-президенскка кампания. В Бургаска област знаете много добре, когато ГЕРБ работи в интерес на гражданите, как изглеждат нашите общини, как изглеждат кварталите ни, пречиствателните станции и много други обекти. Ние имаме самочувствието да се изправим пред гражданите на България, както го правим и сега – очи в очи, за да поискаме доверието на възможно най-много граждани. Защото това, което правим, е за всички българи, без да делим единната българска нация. Това заяви в Бургас кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, която тази вечер с вицеадмирал Пламен Манушев отправи своите послания към бургазлии. С тях бяха кметът на Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, председателят на националния предизборен щаб Цветан Цветанов, евродепутатът Мария Габриел, бургаските депутати, кметовете на общини от цялата Бургаска област, както БургасИНФО вече съобщи (ВИЖ ОЩЕ ТУК).

„Ние знаем, че България е била силна, авторитетна, уважавана, тогава когато сме били единни. Имаме нужда от това! Нацията ни ще остане единна, аз ще гарантирам това. Националната цел и интересът на България е да бъдем модерна, образована, просперираща нация, която живее в стабилна и сигурна държава. Усилията на всички власти трябва да бъдат такива, че да работят в синхрон, да няма противоречия. Президентът има своята компетентност да изисква, да настоява, да гради мостове, да постига това единение на нацията. България има нужда да отстоява тази стабилност, да гарантира сигурността на своите граждани. Във време, когато предизвикателствата в целия свят – терористични атаки, миграционна и бежанска вълна, държавните институции трябва да гарантират максимално сигурността на своите граждани. Никога няма да подценим тревогите на хората, но и никога няма да използваме притесненията за политически цели, както това го правят опонентите ни. Имаме нужда от спокойствие, от това да работят държавните институции, така че да бъдат достъпни и открити, да решават проблемите на българските граждани. Това е постижимо!", каза Цецка Цачева. Думите й бяха посрещнати от скандирания „Победа“ от множеството, излязло тази вечер на площад „Атанас Сиреков“, за да подкрепи кандидат-президентската двойка на ГЕРБ.

Разчитайки на Вашата подкрепа, искам да кажа, че ако ми се доверите, ще гласувате за кандидат-президентската двойка от личности, които както и досега са били близо до хората, така и ще бъдат, отстоявайки националния интерес. Ще работим да доброто бъдеще на България“, обобщи Цачева.

Цветан Цветанов припомни паметната за Бургас 2007-ма година, когато започна промяната в града. „Промяната започна с Димитър Николов. Всички ние знаем какво направиха нашите опоненти, той понесе удари под кръста, защото те нямаха аргумент, а той имаше ясна визия как да развива Бургас и градът да стане приятно място за живеене. Спечелихме изборите, въпреки сложната ситуация и после си спомням 2011-та година, тогава просто хората казваха: „Митко и никой друг“. Защото знаеха какво прави и какво ще продължи да прави. Ние дадохме алтернатива на БСП, ДПС, на всички тези, които реално съсипаха държавата“, каза Цветанов.

Той добави, че това не бива да се забравя през тази кампания и, че всички трябва много добре да си направят равносметка. „Ние работим за гражданите и го доказахме с всичко това, което сме постигнали. Тези президентски избори са за това дали искаме да сме гарант на сигурността, а това ще стане само с президент и вицепрезидент Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев. Те са най-подготвените“, добави Цветанов.

Кандидатът за вицепрезидент Пламен Манушев заяви, че изборът е изкючително важен, за да не загуби посока корабът на държавата. Нашата посока е европейският път на развитие. Изборът е важен заради стабилността, тя трябва да бъде запазена. Без това не може да има сигурност, не може да има развитие, не може да има средства за Бургас и за другите градове. Искаме да имаме силна България, а нашата държава е силна, когато е единна", добави Манушев.

Цветан Цветанов мобилизира публиката като заяви, че ГЕРБ трябва да победи на първи тур. „Девизът, който каза Димитър Николов е „Работа, работа и пак работа“. Ние трябва да имаме сега - „Работа, работа и победа на изборите“, за да има стабилност!, обобщи той.