ГЕРБ не поставя разделителни линии, ние не противопоставяме хората. Ние искаме да правим реални политики, искаме българските граждани във всяко населено място да се възползват от европейската солидарност. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред жителите на Тутракан. По думите му, силата на ГЕРБ е, че никога не е загубила връзката си с българските граждани. „Важно е хората да оценят работата на партията, която седи зад даден кандидат. При управлението на Пламен Орешарски през 2013-2014 година дефицитът в бюджета беше близо 4%, благодарение на по-добрата събираемост правителството на Бойко Борисов ще намали дефицита на под 1%. В резултат на това догодина ще бъдат отпуснати 223 милиона повече за образование и други секторни политики. Премиерът Борисов пое ангажимент всяка година да бъдат отпускани 1 милиард лева за продължаване на Националната програма за енергийна ефективност. За да се случи всичко това е нужна стабилност, която ще се гарантира с избора на Цецка Цачева и Пламен Манушев за президент и вицепрезидент на България“, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че Цецка Цачева се справя блестящо като председател на Народното събрание. „Уверен съм, че с качествата, които притежава, тя ще изпълни със съдържание президентската институция. ГЕРБ е силна, защото сме отворени към знаещите и можещите хора. Доказателство за това е кандидатът ни за вицепрезидент – вицеадмирал Пламен Манушев, който е истински патриот, ангажиран с всички каузи, защитаващи националния интерес. Той е бил началник на генерал Румен Радев“, обясни Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев благодари на тутраканци, че пазят паметта на загиналите за България. „Като войник ви казва, че нито един противник не трябва да се подценява по време на битка, затова е важно да гласувате на 6-ти ноември с номер 17 в бюлетината – за стабилна и сигурна България“, подчерта вицеадмирал Манушев. По думите му, със своя юридически опит Цецка Цачева ще бъде балансьор между изпълнителната, законодателната и съдебната власт. „Тя ще осигури диалог между хората и институции и ще обедини нацията“, каза Пламен Манушев.