Като президент, заедно с вицепрезидента Пламен Манушев, ще подкрепяме всеки един голям и работещ за България и за българските граждани проект, но няма да подкрепяме политически проекти без реализация. Това заяви кандидатът за президент на Република България от ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с жителите на Белене. „След анализите, които направи първият кабинет на премиера Бойко Борисов, стана ясно, че „АЕЦ Белене“ е неработещ проект. Все едно да имаш двустаен апартамент, а да си поръчаш много, много скъпа техника за триетажна къща. Къде ще я сложиш тази техника, след като нямаш достатъчно място и условия? Сега се налага държавата да плати определената от арбитража сума и вече се мисли какво да се прави с оборудването. Всичко това доказва, че „Белене“ е един политически проект, който не е имал реализация“, обясни кандидатът за президент на ГЕРБ.

Цецка Цачева призова жителите да подкрепят президентската двойка на ГЕРБ, за да продължи стабилността в страната. „Ние имаме подкрепата на членовете и симпатизантите на ГЕРБ, но искаме и доверието на всички български граждани, като гарантираме, че ще бъдем говорител на всеки един, без значение в кой край на България живее. Аз съм една от вас и винаги ще бъда до вас“, подчерта Цачева.

Вицеадмирал Пламен Манушев поздрави хората и ги призова да участват в историческия избор Цецка Цачева да стане първата жена президент на България. „За да продължи България курса на европейския път, трябва да подкрепим Цецка Цачева. Тя ще ни води уверено напред, защото е най-подготвеният човек да заеме най-високия пост в държавата. Длъжни сме да направим този избор заради децата и внуците си“, каза още вицеадмирал Манушев.