Мед и розова хималайска сол ще възстановят напълно тялото и ще подобрят състоянието ви. Рецептата за добро здраве вече е известна! Става въпрос за смес от натурален пчелен мед и розова хималайска сол, която трябва да се поставя под езика всяка вечер преди лягане, съветват от zajenata.bg.Хималайската сол е естествен кристал и е най-чистата сол на земята. Тя е истинско богатство от минерали и енергия. Съществувала е още преди повече от 250 милиона години в подножието на Хималаите. Съдържа 84 вида минерали и елементи, които се намират в същото съотношение както елементите, съдържащи се в организма на човека. Тази сол е много специална, тя помага на тялото да възвърне здравословния си алкално-киселинен баланс и успешно да се бори срещу различни заболявания.



Хималайската сол помага в регулацията на серотонина, което е много важно в борбата срещу депресия. Серотонинът е невротрансмитер, който контролира химически мускулните контракции, регулира апетита и болката, телесната температура, кръвното налягане и дишането.

Ако балансът на серотонин е нарушен, това може да увеличи шансовете за поява на депресия и други разстройства. Серотонинът се нарича хормон на съня, защото той контролира биологичния часовник на човека. На сутринта, възпроизводството на мелатонин намалява и ние се събуждаме.

Мелатонинът, който е медиатор, производен на серотонина, предпазва организма от свободните радикали и забавя процеса на стареене.

Медът е източник на енергия. Той е единствената храна, която няма срок на годност! Медът осигурява на тялото ви мощен прилив на сила и енергия, тъй като е богат източник на въглехидрати.

Именно затова сместа от тези две супер съставки ще ви регенерира напълно.

Рецепта за сместа от мед и хималайска сол :
. Смесете пет супени лъжици мед, една чаена лъжичка хималайска сол и поставете сместа в стъклен буркан.
. Всяка вечер преди лягане, поставяйте малко от сместа под езика си.

Ще се събуждате напълно отпочинали и изпълнени с енергия.