Тези 5 съставки може да ви помогнат за предотвратяването на много заболявания като например деменция, инфекции, рак и други, пише zajenata.bg.

Нека видим по-подробно как този прекрасен чай може да действа като лекарство за повече от 50 заболявания.

Куркума

Лечебните свойства на куркумата са доста популярни в цял свят. Куркумин, съединението, което присъства в куркумата, е полезно за намаляване на възпалението; той се бори с рак и допринася за здравето на сърцето и състоянието на мозъка.

Джинджифил

Джинджифилът е полезен за решаване на проблемите, свързани с храносмилането и мигрената.


Той също има противовъзпалителни свойства и помага в борбата със смъртоносни заболявания като рак.

Канела

В азиатските страни тази подправка се използва широко за понижаване нивата на кръвната захар и за лечение на вирусни инфекции като настинки, грип, кашлица.

Кардамон

Ако искате да предотвратите образуването на кръвни съсиреци, кардамонът е точно това, което ви трябва. Той помага да поддържате чисти стените на артериите и подпомага за циркулацията на кръвта в тялото. Той също така помага за премахване на токсините от организма.

Meд

Медът също е посочен като най-полезните продукти на планетата. Той дава на чая приятен вкус. Медът е източник на енергия за нашето тяло и укрепва имунната система.

Съставки:

Джинджифил – Половин супена лъжица

Канела – Половин супена лъжица

Куркума – 1/6 ч.л.

Кардамон- 1 щипка

Вода 500 мл

Мед – 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

Вземете 500 мл вода и я сварете на слаб огън. Добавете джинджифила и канелата във вече заврялата вода. След това добавете куркумата и кардамона и разбърквайте добре. Нека всички съставки поврат заедно за 5-10 минути.

Прецедете и оставете да се охлади. Добавете 1 чаена лъжичка мед.

Насладете се на питието!

За подобряване вкуса на напитката, можете да добавите и масло или кокосово мляко. Пийте този чай всеки ден сутрин и вие винаги ще бъдете здрави!