Точно като диабета, рака, алергиите и астмата, депресията се счита за заболяването на цивилизацията,съобщават от mysticalraven.com.

Приблизително 1 от 8 деца страдат от депресия в САЩ и общо около 14.8 милиона възрастни американци са диагностицирани с болестта.

Депресията е основна причина за самоубийство, като отнема повече от един милион живота годишно.

Депресията се ги крие зад сянката на тъгата. Сънят, енергията, концентрацията, паметта и дори либидото страдат при това състояние.

То може да доведе до убиване на желанието на човек да обича, да играе, да работи и да живее.

Айларди, автор на The Depression Cure, обяснява как да разберем какво е депресия, какво я причинява и как може да се излекува.

Когато нашите предци са били изправени пред опастности като хищници или животозастрашаващи опасности, изборът е бил прост - да се биеш или да избягаш.

“Проблемът при много хора в Западния свят е, че стресът продължава в продължение на седмици, месеци и това е изключително токсичен за тялото и мозъка", казва Айларди.

Условията, в които живеем днес са изключително стресиращи и това допринася за все по-голямото разпространение на болестта.

Съвременните живот “убива“ полезни химикали на мозъка ни като допамин и серотонин, което може да доведе до лишаване от сън, увреждане на мозъка, потисната имунна система и често боледуване.

Това откритие кара Айларди да твърди, че: "Депресията е бичът на цивилизацията."

Точно като диабета, рака, алергиите и астмата, депресията се счита за едно от ной-тежките заболявания на съвременната цивилизация.

Защо тези заболявания са толкова широко разпространени в днешно време, но са били непознати за малки диви култури и племена?

Най-простото обяснение е, че захранваме стрес-рецепторите като консумираме отровена храна, работим в стресираща среда, взираме се все повече в екрана на компютъра или смартфона.

"Ние никога не сме били предназначени за заседнал, закрит, социално изолиран живот, заведения за бързо хранене, натоварено ежедневие, лишаване от сън."

Ако наистина искаме нещо да се промени и да не сме податливи на депресията, трябва коренно да променим начина си на живот, на хранене и по-често да сме сред природата.