Наднорменото тегло в наше време се е превърнало в проблем за много жени . Ако човек може да се промени изцяло с грима, допълнително тегло, уви, не върви да се замаскира с кремове. Днес ще споделим с вас една много ефективна и интересна диета "Клечка", която вече е била изпробвана и оценена от много жени. Най-добрата част е, че този метод дава възможност да намалите теглото без голямо гладуване и тежки ограничения в храната .



Това прозвище диетата е получила, тъй като допълнителните килца се изгарят много бързо, подобно на клечка кибрит, подпалила снагата ви. Основен принцип на загубата на тегло е отказът от месни продукти , както и преминаването към не строго вегетарианско меню . Период на спазване - една седмица.

Интересното е, че този метод се препоръчва не само за хората, страдащи от наднормено тегло, но също така и за тези, които страдат от някои стомашно-чревни заболявания . Тя е част от програмата за лечение.

ПРИНЦИПИ
1. От храната е необходимо да се изключат месни и рибни ястия. Разрешават се само бистра супа и пилешки бульон. През седмицата, за която се спазва диетата, трябва да минете напълно към каши, зърнени храни, зеленчуци и плодове.

•Яжте трици всеки път, щом усетите глад. Те се усвояват от организма много бавно. Поради това, усещането за ситост трае дълго време. Триците е най-добре да се консумират с вода, кисело мляко или чай. Могат да се използват също така като добавка към различни ястия.

•Ако вашият план включва не само подобряване на здравето , то в допълнение към диетата е необходимо да правите повече физически упражнения . Дори загряване с продължителност от 15 минути сутрин и вечер е в състояние да даде добър ефект.

Стриктно меню за тази диета няма, така че храненето може да бъде доста разнообразно. За правилния избор на меню за закуска, обяд и вечеря трябва на първо място да се вземе предвид калорийната стойност на използваните продукти.

ИНСТРУКЦИИ
1. За закуска можете да ядете овес или други зърнени култури. Забранена е само каша с грис, който е тежък за стомаха и калориен. Към кашата добавете няколко супени лъжици трици, сварени в мляко. В допълнение е позволено да добавите една супена лъжица растително масло. но не и захар в кашата. При силен глад може да отрежете половин ябълка или круша, или да добавите няколко зрънца грозде.

Банани, авокадо и други хранителни плодове са забранени. След закуска можете да пиете билков чай или малка чаша кафе. Калориите на закуска не трябва да надвишават 200.

2. На обяд можете да ядете 3-4 малки ябълки или смокини. Може да замените с половин грейпфрут или 1 голяма круша. Всичко зависи от желанието. В неограничени количества може да се пие билков чай без захар.

3. За обяд е най-добре да хапнете 300 мл бистра зеленчукова супа. Може да я приготвите в рибен или пилешки бульон. Не можете да добавяте към супите пържени продукти. Сол може. Калорийността на обяда в този случай ще бъде 270-330 ккал.

4. На обяд е най-добре да се пие 200 мл нискомаслено кисело мляко или айрян.

5. За вечеря пригответе 200-250 грама салата от варени моркови, сини сливи и цвекло. Тези компоненти могат да се променят. Алтернативно смесете настъргани моркови или ябълки, добавете и китайско зеле. Можете да подправите тази салата с една супена лъжица мед.

Спазването на диетата може да бъде в продължение на седем дни и трябва да се повтаря не повече от веднъж месечно. Подобна диета все още няма противопоказания. Въпреки това винаги е по-добре да се консултирате с гастроентеролог или интернист, преди да започнете. Това се отнася за всяка диета!

Източник: zajenata.bg