Косопадът може да се дължи на много и различни причини, включително генитични и фактори от околната среда, а народната медицина дава много полезни и практични съвети как да се преборим с неприятното явление, ако косопадът не се дължи на заболяване, а просто на смяна на времето или лека отслабеност на имунната система.

Но има и изпитани съставки и рецепти на маски срещу косопад.

Чубрица

Ароматната билка често присъства в апетитните рецепти. Но тя е повече от овкусител. Редовните фрикции с отвара от ронена чубрица намаляват косопада и стимулират растежа на косата.

В 1 литър вода сложете 2 супени лъжици от билката и варете около 10 минути. След това я прецедете, изчакайте да се охлади и облейте косата си, като леко масажирайте кожата на главата.

Алое

Маската от алое действа много ефективно при упорит косопад. Смесват се 1 чаена лъжичка мед, 1 чаена лъжичка рициново масло, 1 чаена лъжичка лимонов сок и 1 чаена лъжичка сок от алое.

Маската се втрива в корените и главата се покрива с дебела кърпа или шапка. След половин час се измива с вода.

Вижте още едно безценно приложение на алое вера за красиви ръце във видеото:

Лавандула

Лавандулата е една от най-добрите билки, които насърчава не само здравия сън, но и растежа на косата.

Тя има антибактериални свойства, които помагат при раздразнен скалп, сух пърхот и други инфекции на кожата на главата. Нанасяйте масло от лавандула през ден с леки масажни движения. Така ще успеете и да се освободите от напрежението и ежедневния стрес.