Противовъзпалителните хапчета са свързвани със сърдечна недостатъчност. Ето защо си заслужава да опитате някои безрискови алтернативи за обезболяване.

Без значение дали имате стара спортна травма, или ви боли гърбът от седене на бюрото, излекувайте се без употреба на парацетамол, аналгин или ибупрофен.

Повечето хора страдат от хронични болки – в гърба, в кръста, в мускулите на краката, но всъщност има как да се справят с тях безмедикаменти.

Ето и 10 начина:

1. Пийте бира

Според учените от Университета в Орегон бирата е полезна за костите. Богатите на хмел и ечемик спиртни напитки осигуряват силиций, който уплътнява скелета.

2. Идете на сауна

Учените са убедени, че 30 минути престой в сауната укрепва костната система, тъй като провокира секретирането на човешкия хормон на растежа. Топлината също така осигурява по-голям приток на кръв към скелетната система.

3. Скачайте на въже

Според учените скокове като тези на въже увеличават костната плътност. Така че си набавете въже и скачайте всеки ден.

4. Забравете газираните напитки

Изследователите твърдят, че газираните напитки намаляват с до 4% костната плътност, заради съдържанието си на кофеин и фосфорна киселина, които извличат калция.

5. Хапвайте пилешка супа

Сварете си пиле и си направете бульон, супа или пилешка яхния. Според учените тази супа/бульон е богат източник на колаген, както и на множество минерали, които изграждат по-плътни кости и успокояват болката, причиняваща възпаление.

6. Хапвайте храни богати на витамин K

Витамин К е невъзпят герой на скелетното здраве, тъй като поддържа функцията на остеокластите (костно-строителни клетки). Яжте листни зеленчуци или приемайте витамин К като хранителна добавка.

7. Яхнете борда

Според учените спортовете, които са свързани със запазване на баланса на тялото имат двойни ползи за мускулите и тялото. Така че карайте кънки, скейтборд, уиндсърф, ски, сноуборд и т. н.

8. Откажете се от цигарите

Цигарите инхибират усвояването на витамин D в тялото, който пък е от решаващо значение за усвояването на калций и така увеличават риска от фрактури.