Благотворителната кампания „Аз и ТиЗаедно” дава шанс на двойките, преживели неуспешна ин витро процедура, да сбъднат мечтата си за бебе. Кампанията се организира от „Триа сити център” и фондация „Искам бебе“ в партньорство със Звеното по асистирана репродукция на УМБАЛ Бургас.

„В продължение на 9 месеца 20% от продажбите в търговския център ще бъдат отделяни в помощ на двойките с репродуктивни проблеми. Стоките, които участват в кампанията, ще бъдат маркирани със специални етикети. Средствата, събрани до 1 юни 2017г., ще бъдат разпределени за ин витро процедури под формата на ваучери от 5000 лв. ”, съобщи организаторът Теодора Златева. На откриването на кампанията присъстваха началникът на Родилно отделение в УМБАЛ Бургас д-р Антонио Душепеев, от което е част Звеното по асистирана репродукция, председателят на комисията към Общински съвет Бургас за финансово подпомагане на процедури ин витро д-р Бойко Миразчийски и областният координатор на фондация „Искам бебе” Ваня Христова.

След първи юни в продължение на месец ще бъдат събирани кандидатури от двойките, които искат да участват за безплатна процедура. Условията към тях са да са жители на област Бургас, да имат поне един неуспешен опит ин витро и жената да е на възраст под 43 години. На 1 юли имената на печелившите ще бъда изтеглени на лотариен принцип в присъствието на нотариус. Семействата могат да изпращат своите кандидатури на azitizaedno@tria.bg

Всяка от двойките ще може сама да избере в кой медицински център да стартира процедурата в период от шест месеца. Партньор на инициативата е единственото Звено по аистирана репродукция в Бургас, в което прегледите и самите процедури се извършват на едно и също място, като не необходимо на двойките да пътуват.

„В Звеното са родени десетки бургаски бебета. То функционира от няколко години и вече има натрупан значителен опит. Ние винаги сме подкрепяли двойките с репродуктивни проблеми и сме готови да съдействаме по време на кампанията”, каза д-р Душепеев.