Народният представител Семир Абу Мелих (ГЕРБ) организира среща с ръководителите на здравни заведения в Бургас, за да бъдат обсъдени теми от изключителна важност за сектора и пациентите от региона.
Разговорите ще протичат със следния дневен ред:
Национална здравна карта и реформата в българското здравеопазване
Текущи проблеми на региона
Предстоящият вот на недоверие за политиката водена в здравеопазването
В работната среща са поканени и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, зам.-кметът на Община Бургас д-р Лорис Мануелян, директорът на Регионална здравна инспекция-Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Районна здравноосигурителна каса -Бургас д-р Таня Макшева, както и представители на регионалните структури на Български лекарски съюз и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Участие ще вземат и от Сдружението на бургаските болници.
„За мен като депутат от Бургаска област и член на парламентарната Комисия по здравеопазване е важно да чуя мнението на представителите на гилдията тук. Темите са сериозни и касаят здравето на хората от региона. Всяка административна промяна трябва да е свързана с подобряване обслужването на пациентите. Искам да се убедя, че предстои да вземем правилни решения“, коментира Семир Абу Мелих.
Срещата ще се състои днес, 15 февруари, от 18.00 ч. В Капитанска зала на хотел „България“ в Бургас.