14-годишната ромка Живка Р. от Бургас, бременна в деветия месец, скочи от четвъртия етаж на Акушеро-гинекологичния комплекс /АГК/ в Русе и оцеля само със счупена ръка. Това съобщава вестник „Труд”. Бебето й се появи на бял свят здраво след светкавична намеса на лекари.
Екшънът се разиграл към 08.30 часа в понеделник. Няколко дни по-рано майката била приета в здравното заведение, като заради възрастта й била настанена под лекарско наблюдение в патологичното отделение. „Искаше да си ходи, не че беше недоволна от нещо или да се самоубива, обяснихме й при визитацията сутринта, че не можем да я пуснем с контракции и тя след пет минути скочи“, уточнява началникът на АГК д-р Георги Хубчев.

Той и колегата му д-р Дилян Велков се подготвяли да оперират друга родилка, когато видели през прозореца как бременното момиче прелита и пада на козирката над входа. Тя омекотява удара и спасява родилката и плода от фатален край.

В момента майката е в реанимация, а роденото момченце чрез секцио е в неонатологичното отделение. Опасност за живота им няма.