Медицинска лаборатория „ЛИНА” предлага на своите пациенти възможност за основни профилактични изследвания на преференциални цени. До края на месец февруари пълното изследване на кръв и урина, към което този път е включен и туморен маркер на дебелото черво CA 19-9, е на цена от 29 лева вместо стандартните 57 лева. Проследяването на нивата на хормоните на щитовидната жлеза TSH и FT4 става за 16 лева вместо за 24 лева. Таксата за манипулация е 2 лева.

Пълното изследване на кръв и урина е едно от най-търсените както от пациентите, така и от лекарите, защото включва измерване на добрия и лошия холестерол, кръвна захар, чернодробни ензими и още над 20 показателя.

„ За да обърнем фокуса и към превенцията на онкологичните заболявания, чийто брой в последните години за съжаление се увеличава, този път сме включили и туморен маркер на дебелото черво CA 19-9. Той се използва при диференциалната диагностика и мониториране лечението на пациенти с карцином на панкреаса и колоректален карцином. Важно е да се отбележи, че повишени стойности на CA 19-9 се откриват и при дoброкачествени и възпалителни заболявания на храносмилателния тракт и черния дроб както и при кистозна фиброза. Затова резултатите от изследванията трябва да се консултират с насочващия лекар”, обясняват от медицинска лаборатория „ЛИНА”.

Пациентите в Бургас и региона проявяват голям интерес и към кампанията за скрининг на щитовидната жлеза, която лаборатория „ЛИНА” периодично организира. Нивата на тиреостимулиращия хормон (TSH) и свободната фракция на тироксин (FT4) са основни показатели за това дали функцията на щитовидната жлеза е нормална, повишена или понижена. Именно заради това периодичното им изследване е ключово за ранната диагностика.

При изследването се взима венозна кръв, като резултатите излизат същия ден и могат да бъдат проверени в сайта на лабораторията: www.lina-bg.com Препоръчително е пациентите да посещават лабораторията сутрин преди да са закусили и да са пили кафе или други напитки, съдържащи кофеин.