Откриха нова кардиологична болница в Бургас

Обновена на: 2010-11-23 12:07:02

Автор:
Още публикации на

1 снимки 1 снимки
10 коментари 10 коментари
разпечатай разпечатай

Етикети Етикети
кардиоклиника, болница, сърдечно-съдови заболявание


В Бургас официално бе открита специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия Кардио Център "Понтика". Блницата ще работи денонощно и в нея могат да се лекуват всички нуждаещи се от прецизна диагностика и най-съвременно лечение на сърдечно-съдовите заболявания.

"Всеки ден у нас от инфаркт умират 250 души, а най-младият българин загинал от инфаркт е на 19 години, като се забелязва трайна тенденция за подмладяване на всички сърдечно съдови заболявания", обясни д-р Мариана Контева, управител на Кардио Център "Понтика".

При 2 милиона хипертоници, България e изправена пред епидемия от заболявания на съдовете и сърцето. Близо 200 000 бургазлии се регистрират като пациенти със сърдечносъдови заболявания, допълва още д-р Контева.

В новата кардиохирургичната болница с модерни ендоваскуларни методи ще бъдат лекувани и заболяванията на големите съдове в човешкото тяло.

Консултанти на Кардио Център "Понтика" са изтъкнатите кардиохирурзи  доц. Иво Петров, д-р Димитър Николов и проф. Генчо Начев, д.м.н.
Коментари

Burgasinfo не носи отговорност за съдържанието на коментарите, разположени от потребители под новините в новинарския сайт www.burgasinfo.com


Въведи двете думи от картинката по долу:

Добави коментар


Обектив

Tечно-базирана цитонамазка открива безпогрешно човешки папилома вирус и ракови клетки

Tечно-базирана цитонамазка открива безпогрешно човешки папилома вирус и ракови клетки

Златният  стандарт при скрининга и профилактиката  на рака на шийката на матката  - течно-базираната цитология,  вече се извършва и в лаборатории „Лина”. От месец юни „Лина”  разполагат с модерния апарат  за изследване на намазки ThinPrep 2000 на марката Cytyc Corporation, който е единствен в област Бургас. Освен  разчитане на пробата, всяка от пациентките получава и диск със снимки, който й  позволява да проследява състоянието си в течение на времето и да направи консултация и с други лекари. Цитонамазките са сред задължителните профилактични изследвания при жените. Тяхната цел е да засекат  в ранен стадий развитието на ракови клетки. При изследването се взимат повърхностни клетки от шийката на матката и се изследват под микроскоп за предракови промени. В този тест установяването на определени видове хюман папилома вирус (6, 11,16 и 18) е много  важно, защото е доказано, че това е единственият вирус водещ до рак на матката.


Къде ще прекарате отпуската си?

Гласувай >>    Резултати >>

Новините по e-mail

Запишете се в нашият пощенски списък и получавайте новините от Бургас на вашият e-mail