Хемороидите са проблем, който създава дискомфорт на всеки, страдащ от тях. За съжаление те са състояние, което не отшумява от само себе си и с времето преминава в следваща фаза на развитие. Някои пациенти отлагат посещението на лекар заради липсата на болка, а в други случаи, защото се страхуват от оперативна намеса. А всъщност колкото по-рано бъде потърсен специалист, толкова по-голям е шансът да бъде приложен безкръвен метод за лечение.

От „Он клиник Бургас” споделят кога е подходящо хемороидите да бъдат отстранени безкръвно

„Хемороидите са само едно от многобройните заболяванията на дебелото черво, сред които: полипи, язви, проктит и т.н. Ако се диагностицират навреме и правилно, лечението преминава бързо и без усложнения. До 3-ти стадий се прилага неоперативен метод в амбулаторни условия – без болничен престой. При напреднала фаза на хемороидите рискът от оперативна намеса е голям”, споделят проктолозите от „Он клиник”.

Какво включва безкръвното лечение?

Диагностиката протича под видеонаблюдение – зоната, която се оглежда, се увеличава многократно и детайлно се проследява състоянието на аналния канал.

Безкръвното лечение на хемороиди се провежда с краткотрайни манипулации. В основата на хемороидалния възел се поставя латексно ластиче, спира се кръвоснабдяването към него и до седмица той „изсъхва” и пада спонтанно по време на дефекация.

Съветът на специалистите на „Он клиник” към пациентите е да се консултират с квалифициран проктолог още при първите съмнения.

В цял свят „Он Клиник” е водещ медицински център за премахване на хемороиди без операция. Клиниката разполага с 3 филиала в България – София, Варна и Бургас.