Слънчевата ирландка Мери, която 38 години е работила като държавен служител в Дъблин, а сега живее в Черноморец, направи невероятен жест към Комплексен онкологичен център Бургас. Тя дари средства, с които да бъдат закупени перуки за всички жени, побеждаващи рака. Точно така – побеждаващи, защото усмивката и примерът на Мери вдъхват надежда и вяра, че няма невъзможни неща.

„Разбрах за Вашия фонд за дарения, благодарение на който купувате перуки за жените с онкологични заболявания, и веднага реших да се включа”, заяви Мери. Тя получи благодарствен адрес от управителя на лечебното заведение проф. Христо Бозов.

„Вашият жест означава много за Вас. Благодарим Ви от сърце”, каза проф. Бозов.

Мери изказа изключителни благодарност и на част от лекарите в КОЦ, сред които д-р Павел Хрусанов. Първият й досег с КОЦ е точно в най-тежките периоди на пандемията от COVID-19. Въпреки това обаче тя не се връща в Ирландия, а дава доверието си на бургаското здравно заведение, с чийто екип вече я свързва добро приятелство.

За времето, прекарано в Черноморец, Мери говори български почти като роден език. А усмивката и енергията й вдъхват сигурност и онази ведрота, от която всеки, борещ се с рака, има нужда.