Някои заболявания при мъжете са трудни теми и те често губят ценно време в притеснения да споделят за проблема си, докато той се задълбочава. Такива са уголемената простата и еректилната дисфункция. Има случаи на пациенти, които отиват на консултация години след първите прояви на дискомфорт. Защо това е грешка, споделят от Он клиник, откъдето искат да насърчат силния пол да се грижи за здравето си.

Какво води до еректилна дисфункция?

Факторите са както психологически, така и физиологични. Най-често става дума за проблеми с кръвното налягане и сърдечно-съдовата система, диабет и преддиабетни състояния, наднормено тегло, нездравословен начин на живот - прекомерно тютюнопушене и пиене на алкохол, заседнал начин на живот, а в последните 2 години и Ковид. Не само самите заболявания, но и лекарствата, които се приемат за тях, могат да доведат до еректилна дисфункция.

Кога да се посети специалист и какъв?

Най-краткият отговор е когато мъжът усети, че има проблем със сутрешната ерекция или при интимен контакт. Ако за три месеца се случва няколко пъти да не може да се извърши полов акт или няма сутрешна ерекция, е добре да се посети уролог.

Има ли връзка между Ковид и еректилната дисфункция?

Заболяването повлиява на малките кръвоносни съдове, а ерекцията всъщност е бурно навлизане на кръв в члена посредством т.нар дълбока вена и прилежащите малки кръвоносни съдове. Когато тези малки кръвоносни съдове са увредени, например от Ковид, ерекцията чисто физиологично не може да се случи.

Има ли лечение?

„Колкото по-бързо мъжът дойде на консултация, за да започнем лечение, толкова по-бързо може да се върне към активния си начин на живот. Няма смисъл да се чака с години, при положение, че еректилната дисфункция е състояние, което отминава с правилните мерки”, заявяват от Он клиник.

Как протича прегледът в Он клиник?

„Първо разговаряме с пациента в спокойна атмосфера, за да изясним евентуалните източници на проблема. След това следва безболезнен преглед с доплер, който наподобява ехографско изследване. С помощта на апарата, правим анализ на състоянието на вените и артериите на члена, преценяваме качеството на кръвоснабдяването и дали няма други причини за слабата или липсваща ерекция. Извършваме и тест за еректилна дисфункция и измерване на кръвоснабдяването и чувствителността в половата област. Много от нашите пациенти вече успешно са решили проблема си”, заявяват от Он клиник.

Едно ново иновативно лечение, което Он клиник внедри успешно, е свързано с бързо и навременно овладяване на проблеми с еректилна дисфункция и простатит, а така също и с усложнения, свързани с пост ковид прекарана инфекция. Това е Шокуейв терапия - вид физиотерапия, която всъщност стимулира изграждането на нови кръвоносни съдове в члена – неоангиогенеза. Чрез специализирана апаратура, вашият лекар контролира честота на ударната вълна, която минава през тъканите на кавернозните тела, предизвиква микротравми на клетъчно ниво и по този начин се отделят разтежни фактори, които отговарят за образуването на онези кръвоносни съдове. Обикновено това се случва около месец след първите три посещения. След започване на терапия, след около 2-3 процедури, пациентите започват да усещат ефект. По време на терапията пациентите не усещат нищо болезнено. Интракавернозна терапия е крайна фаза на лечение, т.е. може да се комбирина с медикаментозна терапия. Шокуев терапията е най-физиологичния начин за лечение с много добър изпитан ефект.

„Препоръчваме при проява на първите симпоми да не отлагате посещението си при специалист. В Он клиник възстановяването на мъжката потентност е доказано с 98% успешност”, заявяват от клиниката.

Час за преглед можете да си запишете на тел. 0700 119 19 или +359 885 488 088

Запиши час онлайн тук: onclinic-bg.com/zapazi_chas

Он клиник има повече от 19 годишен опит в България с филиали в София, Бургас, Варна и Пловдив.