Полицията в Бургас разби цяла банда, за която има подозрения, че е извършвала обири на апартаменти на територията на целия град. Сред задържаните има и жена – 36-годишната бургазлийка Силвия Н.

Останалите задържани са четирима мъже. Това са Стоян Л., 37-годишен от Средец, Стоян В., 37-годишен от Бургас, Спас Т., 31-годишен от Бургас и Драгомир М., 40-годишен. И петимата са криминално проявени. Те са задържани на 28-ми ноември от криминалисти от Четврто РУП – Бургас и спец полицаи. Служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф" с пернишка регистрация, в който пътували петимата. Арестите са станала на ул. "Захари Стоянов" в близост до пресечката с бул. "Ал.Г.Коджакафалията".

Претърсени са четири адреса и лекият автомобил, като са намерени и иззети различни откраднати вещи, както и наркотични вещества – суха тревна маса / марихуана/ с тегло около 10 грама и пико с тегло около 2 грама.

Петимата са задържани за срок от 24 часа. Към момента полицията има данни за две домови кражби, но предполага, че ще изскочат още случаи.