По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас, съдът наложи ефективно наказание от 4 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ на Йордан В. Той е подсъдим за това, че на 28.03.2013 г. в гр. Бургас, на ул. „Фердинандова“ , в хотел, отнел чужди движими вещи – мъжка кожена чанта, ведно с парична сума в евро и мъжки портфейл с парична сума в евро, всичко на обща стойност 32 452 лв. от владението на мъж, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът наложи и ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ на Красимир А. Той е подсъдим за това, че на горепосочената дата и място, чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот в условията на опасен рецидив, отнел чужди движими вещи – два мобилни телефона, ведно със СИМ карти от владението на друг мъж, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, всичко на обща стойност 443 лв.

Подсъдимите са проникнали в хотелската стая, докато пострадалите мъже са спели. Красимир А. разбил вратата и взел мобилните телефони, а Йордан В. отнел чантата с намиращата се в нея парична сума.

Присъдата е постановена по реда на съкратеното съдебно производство. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.