Владимир Пелов е планирал убийството на Марио Панчев, защото се е съмнявал, че следи близките му и помага на МВР в издирването му.

Това е една от първите версии за стрелбата в центъра на Ботевград, пише "24 часа" като се позовава на разследващи кървавата вендета.

При инцидента беглецът от затвора беше убит, а Панчев тежко ранен и в момента се бори за живота си в "Пирогов".
Владимир Пелов бе застрелян с три куршума – два в крака, един в лицето.


Екшънът се разиграва зад музея в града. Мястото на стрелбата е обичаен маршрут за Панчев. Предполага се, че Пелов го е чакал там със зареден пистолет, за да го убие. Той пръв открива стрелба, но Марио успял да извади пистолета си и да отговори на огъня.


"Пелов е, успях да сваля качулката", казал Марио Панчев на хората, които се събрали веднага след края на престрелката.

От МВР пък обявиха, че неуредени финансови взаимоотношения между двамата е основната версия за стрелбата.

"Били са приятели, имали са общ бизнес. Това са първоначални данни, възможно е и мотивите за престъплението да са други. Версията, че убийството е заради жена, не е версия в МВР. Предстои изготвяне на балистична и съдебно-медицинска експертиза", посочи шефът на областната дирекция на МВР-София комисар Георги Григоров.
По информация на полицията Пелов е бил от около месец на територията на Ботевград и е бил с променен външен вид.

"Имаше брада, която досега не е носил. Беше със суитшърт с качулка, над качулката с шапка. Просто външно изглеждаше съвсем различно", обясниха криминалисти.


По време на огледа са намерени три оръжия - 3 пистолета. Един в тревната площ, един на земята до трупа, и един в чантичка, която беше на кръста на Владимир Пелов, посочиха от полицията.