Пистолетът на 37-годишния екзекутор на бизнесмена Коста Николов в Слънчев бряг е законен. Това съобщи главният секретар на МВР Младен Маринов на брифинг за кървавия инцидент.

„Задържаният за убийството е притежавал пистолета законно. Тепърва ще се установява дали с него е извършено убийството. Той го е имал от работата си като управител и лице, което работи с парични средства в различни фирми. Задържаният е с чисто криминално минало и по данни на свидетели се е познавал с момичето от един месец. Според предположенията 37-годишният мъж е имал чувства към Симона.Той е стрелял първо в бизнесмена, а после в момичето. Убийството е извършено изключително хладнокръвно”, заяви Маринов.

Мъжът, за който се предполага, че е убил от ревност, е задържан докато се опитва да премине границата с Турция. Предполага се, че той познавал Симона от един месец и имал чувства към нея. Колко куршума са били изстреляни в бизнесмена, ще каже аутопсията. В момента 22-годишната спътница на Николов се бори за живота си. Тя имаше куршум с входна рана през лявтото слепоочие. Снощи е оперирана от екип неврохирурзи на УМБАЛ Бургас до 3 сутринта. В момента момичето е в медикаментозна кома и на апаратна вентилация. Следващите дни ще са критични за нея.