Извършителят на убийството в Слънчев бряг снощи е 37-годишен мъж, който се опитал да премине границата пред ГККП Лесово, съобщи на извънреден брифинг пред РУП Несебър главният комисар на МВР Младен Маринов.

„Убиецът е бил задържан снощи към 2 часа. В леката кола „Мерцедес”, в която е бил убит бизнесменът Коста Николов, е имало още двама души, които са били на задната седалка. Убийството е от ревност. Тепърва ще се изяснява точната връзка между задържания мъж и 22-годишното момиче, което е пътувало с предприемача. Иззето е оръжие, като тепърва ще се установява дали с него е извършена стрелбата”, заяви Маринов.

„Предстои аутопсия, която ще установи с колко куршума е застрелян бизнесменът. Първо е застрелян той, а после е стреляно в момичето”, заяви дирекотрът на ОДМВР Бургас ком. Калоянов.

„ Тепърва предстои повдигане на обвинение и искане на мярка за постоянно задържане под стража. Работното обвинение е квалифицирано убийство и опит за убийство, а наказанието е от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Опитът за бягство ще се вземе предвид при взимането на мярка”, заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Полицията продължава да издирва хора, които могат да дадат повече информация за взаимоотношенията между замесените в кървавата драма.