Малкият Милан Симеонов от Ямбол, който вече 11-ти ден е в кома, е бил отличник в училище. 8-годишното детенце се бори за живота си, след като на трагичния 4-ти май отишло да събира дърва със своя далечен братовчед Михаил Георгиев. Днес Михаил влезе в Апелативния съд с белезници и по джапанки, за да поиска по-лека мярка. Мъжът, който няма средно образование, трудно можеше да формулира сам защо е в храма на Темида. На въпрос какво иска от съда, Михаил отговори с нищо. Чак след като адвокатът му разясни дали иска да се прибере вкъщи, той отговори с да.

„Съдът потвърждава ареста на Михаил, заради поведението му след инцидента. Той е скрил обувките си и ги е изхвърлил в контейнер за боклук, отрязал е крачолите на дънките си, за да не бъде разпознат, и е оставил детето в полуразрушената сграда, за да не бъде открито. А това поведение сочи, че има опасност Михаил да се укрие”, каза съдия Деница Вълкова за BurgasINFO.

На 4-ти май той и детето влезли в полуразрушена неработеща от години детска градина на улица „Ресен” в Ямбол и тогава станало страшно. Малчуганът имал неблагоразумието да нарече Михаил куц и сакат. Това вбесило 36-годишния мъж от ромски произход, който действително има физически недъг. Обвиняемият сам признал пред разследващи, че след обидите е ударил детето, то паднало, а той си тръгнал. Според адвокат Мариана Гърдева Михаил не е имал умисъл да го убие и не е ясно какво се е случило с момченцето от момента на изоставянето му до обяд на следващия ден, когато е намерено в тежко състояние.

„Няма данни от вещо лице, че тези увреждания неизбежно биха довели до смърт, ако няма медицинска намеса. Затова приемаме друга квалификация – тежка телесно повреда за отока на мозъка и коматозното състояние и средна телесна повреда за счупената челюст. Ако в хода на делото има медицинска експертиза, че смъртта би била неизбежна, тогава ще се съгласим с Окръжен съд – Ямбол, че има опит за убийство. Ние приемаме по-леко извършено престъпление, което за разлика от убийството се наказва с от 3 до 10 години затвор, а не от 10 до 20 години”, заяви съдия Деница Вълкова пред BurgasINFO.

Заради опита да заличи следите си обаче, Михаил остава в ареста.