Михаил Георгиев от Ямбол, който е обвинен в това, че на 4 май е пребил и хвърлил от втория етаж осемгодишния Милан от полуразрушена сграда на изоставена детска градина твърди, че не е пребивал детето.

"Как ще съм го пребил, аз нямам ли деца?", каза днес 36-годишният Михаил в Апелативния съд в Бургас днес, където се гледа мярката му за неотклонение. Той твърди, че има 8 деца на възраст от 3 до 12 години и той като баща не бил сторил подобно нещо на дете. След като открили изчезналия Милан - Михаил дори отишъл в болницата.

8-годишният Милан, който продължава да е кома, е дете на племменник на Михаил.

Михаил Георгиев влезе в съдебната зала днес окован в белезници. Той няма средно образование и трудно разбираше какво му говори съдия Деница Вълкова, когато се обръщаше към него да му даде думата. На въпроса на съдията дали иска да се прибере у дома, Михаил първоначално се обърка и отговори "Не знам, каквото вие кажете". След като адвоката му обясни, Милен отговори утвърдително.

Според прокурора по делото Жанет Красимирова видеокамера, разположена на улица "Байлан", е заснела движението на двамата в трагичния ден.

В съдебана зала защитника на Михаил каза, че той си е признал, че двамата са отишли за дърва. Когато стигнали до полуразрушената сграда на изоставената детска градина на улица "Ресен" 12, детето го е нарекъл куц и сакат. Михаил се ядосал и е ударил веднъж Милан, при което детето е паднало, след което Михаил си е тръгнал.

Според адвоката не става ясно каво се е случило с детето до момента на намирането му. Милан е намерен на другия ден по обяд.

Обвиняемият наистина има физически недъг, който прилича в походката му на влизане в съдебната зала.

В 14,50 часа съдът ще се произнесе дали Михаил ще получи по-лека мярка или ще остане в ареста.