Пътен полицай загина, блъснат от джип в Пловдив. Инцидентът стана днес около 16 часа, на бул. „Санкт Петербург“ в областния град, съобщиха от МВР. Загиналият е 36-годишен пътен полицай. По първоначални данни, служителят дал знак, за да спре моторно превозно средство, но движилият се зад него джип е направил рязка маневра вдясно и го е ударил.

Пътният полицай е загинал на място.

На метри от катастрофата в парк "Лаута" от сутринта се провежда народен събор, но заради инцидента организаторите решиха да отменят всички представления на двете сцени. Съборът се прекратява. Продължава работата на екипите за уточняване и документиране на обстоятелствата, довели до тежкото произшествие и смъртта на служителя на МВР.

Заради трагичния инцидент съборът беше прекратен.

40-годишна жена от Пловдив е шофирала джипа КИА, който връхлетя и уби пътен полицай в района на парк „Лаута” в Пловдив. Виновната водачка е арестувана за 24 часа. В кръвта й няма алкохол. Полицаят е вдигнал палка, за да спре за проверка джип, а водачката на джипа КИА, която е шофирала бързо, за да избегне сблъсък с първото возило, е направила рязка маневра и е връхлетяла върху полицая. Първият автомобил, който е бил спиран за проверка, също е бил шофиран от жена. Нейната алкохолна проба също е отрицателна.
/БГНЕС/