18-годишен младеж е с опасност за живота, а друг е с по-леки наранявания след катастрофа, станала в 22.10ч. снощи на около 100 м. след кръстовището за село Каменар в посока пътя Бургас - Варна, съобщават от полицията.

В катастрофата са участвали лек автомобил „Алфа Ромео 156”, с бургаска регистрация, управляван от 19 годишния Н.Я. от Поморие и лек автомобил „Фиат Брава”, с бургаска регистрация, управляван от 30 годишния Н.П. от Средец. От инцидента в Реанимацията на УМБАЛ - Бургас е настанен пътуващият на задната седалка в лекия автомобил „Алфа Ромео” – Н.Н., 18 годишен от село Тънково с диагноза „политравматизъм - увреждане на бял дроб вляво и увреждане на левия бъбрек”. В отделение Неврохирургия е настанен пътуващият на задната седалка в лекия автомобил „Алфа Ромео” – Т.К., 17 годишен от Поморие, който получил комоцио, но е без опасност за живота.

От полицията посочват, като причини за катастрофата: движение с несъобразена скорост от страна на водача на лекия автомобил „Алфа Ромео”, който при излизане от десен завой, губи контрол над автомобила и с предната му част се блъска в мантинелата и пътен знак, след което се завърта и навлизайки в лентата за насрещно движение, със задната си лява странична част, се удря в насрещно движещия се „Фиат Брава”.