Наглец намери изгубен портфейл пред магазин за хранителни стоки до блок 29 в ж.к. „Славейков“, но вместо да го върне, го прибра в джоба си и отпраши в неизвестна посока. Мъжът е заснет от охранителните камери на магазина, а потърпевшият Ивайло разпространи кадрите с молба, ако някой познае апаша, да съдейства за неговото откриване.

„Пазарувах в магазина и на излизане портфейла е изпаднал от джоба ми. Отидох да преместя колата и установих липсата му. Точно след една минута се върнах, тичайки, да го потърся, но той вече не беше там. Прегледахме записите от охранителните камери и на тях се вижда, че около 40-годишен мъж прибира протмонето ми. Надявам се това да е местен жител и някой да го разпознае. Молбата ми е поне да ми върне документите, имаше 90 лева вътре - нека да ги задържи“, разказаха пред БургасИнфо потърпевшият Ивайло Георгиев.

От магазина днес казаха пред наш репортер, че от изображението на камерите не могат да разпознаят свой редовен клиент, затова предполагат, че рядко се появява в района. Магазинът е често посещаван от жители на околните блокове, но крадецът е уцелил момент, когато пред входа няма никой. "Момчето, което е собственик на потрфейла дойде около 15,0 часа да пазарува и се върна буквално след минути, но портмонето вече го нямаше", казаха от търговския обект.