Алоизмама с голяма сума пари в Карнобат е предотвратена благодарение на банков служител. Случката се разиграла вчера следобед, когато 67-годишната карнобатлийка отишла до клона на финансовата институция притеснена и поискала да изтегли 17 хил. лв. от личните си спестявания, съобщиха от ОД на МВР - Бургас.

Малко по-рано жената е получила обаждане по домашния си телефон от непознат, който се представил за полицейски служител. Той я измамил по познатата схема, като й поискал съдействия за залавянето на алоизмамници. Непознатият поискал жената да остави всичките си пари в торбичка до контейнер за смет, разположен на улицата в близост дома й, като задържането щяло да се осъществи щом измамниците вземели парите.

Съпругът на 67-годишната карнобатлийка поставил сумата от 2500 лева в торбичка и я оставил до казана. Впоследствие жената получила нови указания по телефона да изтегли спестяванията си, но била препятствана от банковите и полицейски служители. Работата по случая продължава от служители на Районно управление-Карнобат.

По същото време 79-годишна бургазлийка от бл. 38 в ж.к. "Славейков" е станала жертва на телефонна измама по схемата "оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници" за сумата от 2 965 лв. и 10 грама злато, които поставила в торбичка и изхвърлила през терасата на дома си. Работата по случая продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.