С безумна жестокост мъж "обучаваше" кучето си днес пред очите на жителите в квартал "Меден рудник". Издевателствата се случват на детска площадка за игра до блок 127 в комплекса, където кучето е удряно, влачено, въртяно във въздуха само за задните лапи и много други садистични методи за издевателство над животното. Според очевидец, който е публикувал видео в социалната мрежа, мъжът е от ромски произход.

"Това се случва на детската площадка за игра в ж.к. "Меден рудник" до блок 127, където кучето беше първо вързано за бетонен блок и карано да го дърпа, площадката е цялата наранена от бетонният блок, в наше присъствие кучето се изходи поне два пъти. Не на последно място кучето беше хванато за задните два крака и въртяно в кръг. След половин час наблюдение на решихме да сигнализираме на 112 след което пристигна патрулка от Четвърто РПУ, поговориха с гнусният циганин и го пуснаха. БЕЗОБРАЗИЕ там играят децата ни!!!", пише Жоро Йоргов, който е автор на видеото с издеватеслтвата.

Според Закона за защита на животните извършителите на действия с особена жестокост към животните и умишленото причиняване на увреждане на животните е наказуемо. Когато собственикът на животно не може да полага грижи за него, го предава в приют, спасителен център, друг животновъден обект или на нов собственик, който да го отглежда в съответствие с физиологичните и поведенческите му особености.