Административно наказание 1000 лв. глоба наложи районния съд в Шумен на А.Б./25г./, социална работничка от Отдела за закрила на детето в Ямбол. Младата жена била засечена да държи 4,8 грама марихуана, става ясно от съдебното решение. Сравнително малкото количество, ниската му стойност 28,80 лв., направените самопризнания и чистото съдебно минало на А.Б. са причина за освобождаване от наказателна отговорност и по-лекото наказание, съобщава "Труд".

До установяване на дрогата се стигнало случайно на 29 май миналата година, когато пътни полицаи работели по безопасността на движението в Шумен и подали стоп палка на мотоциклет в района на бул.“Ришки проход“, а той ги подминал. Спрели го на кръстовището с ул.”Съединение” и проверка показала, че водачът Д.И./24 г./ няма категория за управление на мотоциклет, не носи свидетелство на регистрация и го управлява с регистрационна табела на подвижна стойка. При допълнителна проверка на раница в мъжка чантичка, ползвана и от двамата, било открито пликчето с трева, която реагирала на марихуана.

Според магистрати, санкцията ще окаже възпитателно и предупредително влияние и върху другите членове на обществото. Към нея се добавят и 55 лв. деловодни разноски. Марихуаната ще бъде унищожена