580 килограма контрабанден тютюн за наргиле откриха митническите служители на Митнически пункт Лесово при проверка на влизащ в страната от Турция микробус.

На българския митнически пункт, шофьорът на микробуса - молдовски гражданин е заявил, че не внася нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка на автомобила, митническите служители откриват в микробуса общо 580 пакета с по един килограм тютюн за наргиле от различни търговски марки.

Срещу шофьора на микробуса е образувано досъдебно производство по описа на Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол. По случая, Окръжна прокуратура - Ямбол задържа за 72 часа гражданинът на Република Молдова Витали Ничитин, който е обвинен за това, че на 16.01.2017г. около 21.25 ч. през ГКПП „Лесово" , на трасето за обработка на входящи автомобили и автобуси, с микробус марка „Мерцедес", е пренесъл през границата на страната ни от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в особено големи размери - общо 580 кг. тютюн за наргиле на стойност 56 720 лв. - престъпление по чл.242, ал.1, б. „д" от НК.

Обвиняемият Ничитин е бил задържан след отличната работа на митническите служители, който са извършили проверка на горепосоченото превозно средство, уточнява прокуратурата в официалната информация по случая.