Съседите на семейството от Русе, чийто 7-годишен син загина нелепо при инцидент вчера, са в шок. Хората все още не могат да повярват, че лъчезарният второкласник си е отишъл по толкова трагичен начин – при падане от прозореца на 7-ия етаж, предаде БГНЕС.Въпреки че от полицията не дават официална информация по случая, се предполага, че нещастието е при опит на детето да отвори прозореца на спалнята. Най-вероятно се е качило на стол и тъй като е държало в едната си ръка вафла, е изгубило равновесие и е полетяло надолу. Съседката, която първа го е намерила, казва, че държало в ръката си опаковка от вафла. Вчера е бил последният ден от есенната ваканция и второкласникът е бил вкъщи с майка си. Жената е отскочила за минути до съседния магазин да напазарува, когато е станал инцидентът.

Бащата, който е полицай, е бил на работа. Шумът от падането на тялото е бил чут най-напред от съсед от четвъртия етаж, който е бил в мазето да сменя гумите на колата си. Първоначално е помислил, че Стоянка Занева, съседката от първия етаж, която е чистела пред блока, е изпуснала нещо. Когато излиза да я пита какво става, двамата виждат купчина дрехи на земята встрани от входа. Оказва се, че е тялото на падналото дете.

Веднага е извикана линейка, която е откарала момчето в болницата, но няколко часа по-късно то е починало от тежките вътрешни травми. Хората от блок „Вежен“ разказват, че семейството се е нанесло в апартамента преди две години. Загиналото момче е единственото им дете. От болницата в Русе съобщиха, че точната причина за смъртта на второкласника ще стане ясна при аутопсията.