21-годишен младеж е с опасност за живота след тежка катастрофа между кола и два РИР-а на международен път Е-79 между Монтана и Видин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тежкият инцидент е станал малко след 15 часа вчера между селата Винище и Горна Вереница. Лек автомобил „Ауди А3“, който се движел в посока Монтана, се поднесъл заради несъобразена скорост на десен завой. Колата навлязла в насрещното, където се сблъскала последователно в два движещи се един зад друг словашки ТИР-а.

В „Ауди“-то пътували 4 млади момчета. Две от тях са пострадали при жестокия удар с тежките машини. 26-годишният И.М. от село Смоляновци е със счупена ключица и комоцио, но опасност за живота му няма. По-тежко е състоянието на 21-годишния М.Р. от Монтана. Младежът е с черепно-мозъчна травма и счупени ребра. Лекарите в монтанската болница се борят за живота му.

И тримата шофьори, участвали в пътно-транспортното произшествие – Я.К. /52 г./ и Дж. Р. /30 г./ от Словакия и Н.Д. /20 г./ от Монтана, който карал колата, са тествани за употреба на алкохол. Пробите им са отрицателни, казаха от полицията.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Екипи на сектор „Спасително-оперативни дейности” и пожарната в Монтана изтеглили тежкотоварните автомобили от пътното платно и разчистили разливите на гориво-смазочни материали.