Полицията изземва записи от видеокамерите в периметъра на бургаската болница, където днес към обяд бяха пребити четирима ученика, възпитаници на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации, по-известна като ЛУСК-а. Тийнейджърите отивали да си купят закуска от павилион в непосредствена близост, когато били нападнати от други младежи, чиято самоличност се изяснява в момента. След побоя ранените са приети в неврохирургията на бургаската болница.

Единият е със счупени носни костици, вторият е с кръвонасядане в областта на главата, останалите двама са без сериозни наранявания. По преценка на лекарите обаче, са оставени за наблюдение в бургаската болница. Няма опасност за живота им, уточниха от полицията. МВР продължава разследването по случая. Разпитват се свидетели.

„От медиите научавам за инцидента. Той не е станал в района на училището”, заяви пред „БургасИнфо” директорът на Професионалната гимназия по сградостроителство и инсталации Антония Лазова. Учебното заведение е „окантено” с камери, полицията вече дойде и прегледа записите, съобщиха от ръководството на гимназията. Към настоящия момент няма информация за самоличността на извършителите на нападението и потърпевшите. Проверяват се списъците с отсъстващи ученици. Общо 420 са възпитаниците на гимназията.