При адски челен удар между две коли, плевенски опел и разградското рено, станал край Шумен този петък, загинаха двамата пътници, а шофьорите оцеляха. Не напразно мястото до шофьора се нарича „мястото на смъртника”. При сблъсък инстинктивно водачът свива волана и удара понася спътникът.

На място почина жена на 43 години от Плевен, а ден след това умря и 78-годишният мъж от Разград. Жената е пътувала на предната седалка без обезопасителен колан Нелепата катастрофа стана край село Струйно. Нелепата катастрофа стана край село Струйно. В плевенската кола се пътуваха двама, водачът на 42 г. и спътницата му. В разградската също са били двама - водачът на 35 години и 78-годишен тежко онкоболен мъж.

Той е бил пуснат в домашен отпуск от Комплексния онкологичен център в Шумен за уикенда да прекара тези дни при близките си.. След удара, станал малко след 13 часа, болният е бил върнат в онкологията и вчера почина от тежките си травми. Състоянието на основното заболяване не е било критично, затова е бил пуснал за два дни до родния си Разград. Фатални се оказали травмите. Тежката катастрофа стана на завой без видимост.

Тежката катастрофа стана на завой без видимост. По неофициални данни плевенската кола „Опел Корса” е започнала рисковано изпреварване и челно се е забила в разградското рено. Мъжете от реното спокойно пътувало към Разград, когато при навлизане в завоя, върху тях просто е връхлетял плевенският опел, който се движел в посока Шумен. Не е имало нито време за реакция, нито място, където реното да избяга, за да избегне челния сблъсък.

Най-вероятно корсата, която е слизала по баира от село Развигорово, където има една лента за спускане и две за изкачване, при навлизане в завоя е тръгнала да изпреварва. На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на пожарната, полицията и „Спешна помощ“. Пътничката в корсата, 43-годишната Стефка Радева загина на място от остра кръвозагуба, а тримата мъже бяха настанени в шуменската болницата. Пътникът в реното умря ден след това.

Сравнително леко е пострадал водачът на реното. Пробван е с дрегер. Наличие на алкохол не е установено.

Почти до 17.30 часа движението в участъка беше преустановено от пътен възел с автомагистрала „Хемус” край село Белокопитово до разклона за Лозница. Пътуващите бяха насочвани към заобиколни маршрути./
24chasa.bg