20 жени, мъже и четири деца от Ирак и Сирия бяха открити, натъпкани в тайник между трупи дървесина в товарен автомобил „Волво” с пловдивска регистрация. Камионът е използван в канал за нелегален превоз на мигранти през автомагистрала „Тракия”. Това установило разследване на служители от сектор„Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен. Криминалистите се натъкнали и на още един факт- престъпната групировка, намесена в трафика на хора, била и в бизнес със синтетични наркотици.

Камионът „Волво” засечен от МВР-служителите в петък на отбивка по автомагистралата. Първоначално водачът съобщил, че товарният автомобил е аварирал, след като е пукнал гума. В непосредствена близост били и още три коли-”Ауди А4” (с ямболска регистрация), ”Фолксваген Голф 5” (със сливенска регистрация), както и “Мерцедес S430” (с хасковска регистрация), за които твърдял, че са се блъснали в отломки от пукнатата гума. Впоследствие станало ясно, че возилата са използвани като пилотни автомобили.

По време на спецоперацията полицията е арестувала петима души. Това са М.В., 43-годишен от Ямбол, С.С., 19-годишен от Сливен, баща му – В.С., 41-годишен от Сливен, 22-годишния Ж.М. от с. Звездец, общ. Малко Търново и 33-годишния Е.З. от с. Звезделина, общ. Кърджали. От тях са иззети множество мобилни апарати и парични суми в различни валути. При последваща проверка в дома на бащата и сина в село Мечкарево, криминалистите са открили лаборатория за производство на синтетична дрога. В нея са намерени прекурсори, вещества и материали, използвани в производството на високорискови наркотични вещества. Иззети са около 15 грама метамфетамин.

Работата по случая продължава от служители на РУ-Карнобат и ОДМВР-Сливен.