Служители от РУ Камено са хванали извършителя на изнудване за сумата от 150 евро, извършено спрямо 34-годишен мъж от село Равнец, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Това е 24-годишният Дамян Г. от същото село, който случайно разбрал от свой приятел – 24-годишният Иван И. от Равнец, за възникнал между него и потърпевшия скандал вечерта на 9 октомври. Вследствие на спречкването Иванов нанесъл леки телесни повреди на 34-годишния пострадал, както и материални щети по личния му автомобил „Мерцедес Е270 СDI” с бургаска регистрация.

Дамян Г. решил да се възползва от случая и позвънил на 34-годишния потърпевш, заявявайки му, че дължи пари във връзка с инцидент. Чрез заплахи за неговия живот и на семейството му и за палеж на дома му успял да го склони да му даде сумата от 150 евро, като парите били оставени на предварително уговорено място в с. Равнец.

Изнуденият потърсил съдействието на полицейските служители от Районно управление – Камено, като в резултат на бързите им и професионални действия е задържан извършителят на рекета. Дамян Г. направил пълни самопризнания, като парите са предадени с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство.

Второ досъдебно производство за унищожаване и повреждане на лекия автомобил „Мерцедес”, както и за нанасянето на леката телесна повреда на 34-годишния мъж е образувано спрямо 24-годишния Иван И. Същият направил пълни самопризнания.

Работата по случаите продължава от полицията в Камено.