Бивш служител на МВР, преподавател по стрелкова подготовка в полицейското училище в Пазарджик, а в момента – пенсионер, е арестуван от полицията в Пазарджик заради притежание на голямо количество боеприпаси. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на свои източници. Електронният сайт уточнява, че полицаите от известно време насам получавали тревожни сигнали от съседи и съкварталци на 52-годишния Йордан К. От както напуснал работа станал особено агресивен. Хората се оплаквали от неадекватното му поведение, съпроводено с агресивни изблици и закани за саморазправа. Вадил пистолет, заплашвал комшиите си. Имал два законно притежавани пистолета. Притеснени, полата сигнализирали, че опасенията им още повече се засилват от това, че психически лабилният мъж имал оръжие и се славел като отличен стрелец.
Полицаите от РУ-Пазарджик решили да действат, защото всичко това можело да доведе до нежелани инциденти с пострадали или жертви и случаят със стрелеца Петко от Лясковец да се повтори.

За да не пострада никой, ченгетата решили да не притискат бившия си колега в дома му, а го извикали за справка при кварталния полицай. После мъжът бил задържан от служители на сектор „Криминална полиция”, а той предал доброволно два законно притежавани пистолета и 100 патрона за тях. Какво било учудването на полицаите обаче, когато извършили претърсване в жилището му. Вътре те намерили над 1300 патрони от различен вид и калибър, както и близо 10000 гилзи. По закон притежателят на огнестрелно оръжие може да притежава до 50 патрона.

Намерените количества са иззети, уведомена е прокуратурата в Пазарджик. Предприети са действия за освидетелстване на задържания, както и за настаняването му за лечение в специализирано медицинско заведение.

БЛИЦ съобщава още, че състоянието на бившия полицай се е влошило, от както се е пенсионирал преди 4 години, а малко след това съпругата му се е самоубила. Съседите на агресора още се кръстят, че не се е стигнало до инциденти не спират да си спомнят случая в Лясковец, когато при подобни обстоятелства нелепо загина полицаят Емил Шарков.