Новата детска площадка, която тази година бе открита до 42-ри блок в квартал "Възраждане" в Бургас, стана обект на посегателство. Неизвестни са се опитали да откраднат няколко от съоръженията там.


Сред тях са две люлки, на които всеки ден се забавляват деца от жилищния квартал. Извършителите са развили болтовете, които държат съоръженията стабилно към земята. Разглобяването им не може да се извърши без използването на подходящи инструменти, което е показател, че кражбата на съоръженията е планирана. Премахването на крепежните елементи е направило люлките нестабилни, което от своя страна е можело да доведе до инцидент с децата.


Няколко от пейките също са били с разхлабени болтове, за да може да бъдат изнесени в удобен момент, когато на площадката няма хора и районът е спокоен. Това обаче е осуетено след като граждани са подали сигнал за проблема.
Община Бургас възстанови целостта на съоръженията на детската площадка и призовава гражданите, които забележат подобни нередности, да подават сигнал на дежурните телефони.