Късно снощи е открит опожарен джипът, с който се предполага, че са се движили обирджиите на инкасо автомобила в центъра на Плевен, съобщи БНТ.

Близо до местопроизшествието е открит и боен пистолет, с който е бил заплашен и после ударен по главата един от охранителите.

Все още не се знае кои са нападателите.

В момента разследващите проучват и записите от мястото. Дръзкото нападение стана минути преди 19 часа на паркинга пред клон на банка, който се намира в сградата на Областната управа. По първоначални данни двамата охранители на инкасо-буса са били нападнати от трима маскирани мъже, въоръжени с палки, които са слезли от черен джип, в който вероятно е имало и четвърти човек.

Ударен е 66-годишен охранител и от ръцете му е бил отнет чувал с банкноти пред трезора на банката. По неофициална информация сумата, която е задигната е около 200 хиляди лева.

Разследването по случая продължава.

„Действително се касае за много тежко криминално деяние. Такъв случай на територията на град Плевен с отнета такава крупна сума до този момент не е регистриран. След извършването на деянието извършителите са се оттеглили по посока на кв. „Дружба“, където са изоставили и опожарили лекият автомобил джип, с който са се придвижвали и след това са се оттеглили в неизвестна за нас посока.“, коментира за БНР говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева. Тя определи обира като изключително нагъл.