Полицай от районното управление в Шумен е извършил въоръжен грабеж на бензиностанция край града. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. Престъплението е извършено през миналата седмица, а няколко дни по-късно служителите на реда от шуменската полиция разкрили своя колега.

Нападението е извършено към 05.40 часа на 2 септември на бензиностанцията на Пети километър край Шумен. В ранната сутрин в обекта нахълтал въоръжен маскиран мъж. Заплашил 29-годишната продавачка и задигнал 130 лева оборот.

В хода на разследването полицаите разкрили, че обирът е извършен с лек автомобил „Фолксваген", който след престъплението се отправил в посока Седми километър. Допълнителна справка показала, че колата се ползва от полицай в Районно управление-Шумен.

По време на разследването са събрани данни, че 39-годишен мъж на длъжност старши полицай при РУ Шумен е извършител на деянието.

Срещу него е повдигнато обвинение. Работата по случая продължава.

Полицаят е отстранен от длъжност и е образувано дисциплинарно производство за осъществено деяние, за което се предвижда наказание „уволнение".