Намерените на 16 август от полицията човешки останки са на българката Гергана Проданова, съобщават от полицията в Девън. Това е било потвърдено вчера след ДНК тестове.

Обвинен за убийството й е 42-годишният Костадин Костов. Той е задържан в ареста и изчаква разпит, се казва още в съобщението на полицията, публикувано на сайта devon-cornwall.police.uk

Гергана Проданова бе обявена за издирване на 8 август т.г., след като не се явила на работа в хотел „Свети Давид” в Ексетър. Тялото й бе намерено осем дни по-късно в близост до железопътните линии, на една миля от дома й. Тя е видяна за последно на 4 август в 20.18 часа на път за вкъщи.

За убийството на Гергана бе обвинен 42-годишният Костадин Костов от Стара Загора, с когото тя живеела на семейни начала. Заради постоянен тормоз обаче, майката на три деца, отишла да работи в Англия малко преди Коледа м.г.

Наскоро в Ексетър се появил и Костадин. Твърдял, че е нов човек и иска отново да заживеят заедно.

Той вече се е явил пред съда в Ексетър и казал, че е невинен. Делото е изпратено на Кралския съд. Разпитът там ще бъде в 10 часа на 15 септември.