„Не съм нападала полицаи, те се държаха грубо. Не зная защо се наложи да се вземат такива драстични мерки“, обяви пред БТВ, певицата Емилия Пашкулева, която преди дни беше задържана след скандал на кръстовище в Сандански и прекара една нощ в ареста.

Това се е случило след нейно участие на фестивала „Пирин фолк“. Тя отрича и информацията, че е счупила дрегера на полицаите и твърди, че те въобще не са й предлагали дрегер.

Тя разказа, че се прибирала от участието си в „Пирин фолк“ и возила майка си и 11-годишната си дъщеря. Спират я четирима служители на КАТ на голямо кръстовище срещу хотел в Сандански. Първоначално певицата не слязла от колата, слязла майка й, която била в „еуфория“, а полицаите започнала да я бутат. Тогава и Емилия Пашкулева слязла от колата, отрича да е посягала на полицаите и да е предлагала подкуп, само питала защо се държат грубо.

Тя признава, че е пила една-две чаши вино, преди да шофира.

„Моите права бяха нарушени, ще съдя полицията“, заяви певицата.

Преди нялолко дни Интернет гръмна заради непристойното поведение на фолкпевицата, която изуми полицията с Сандански със закани „Ще ве съсипя” и „Знаете ли коя съм аз, бе…“ Непристойното поведение на дамата дошло само няколко часа след приключване на участието й във втората вечер от фестивала „Пирин фолк” в курортната община. Държанието на Емилия Пашкулева било провокирано най-вече от факта, че автомобилът й марка БМВ с пловдивска регистрация бил спрян за рутинна проверка. По думите на запознати колата лъкатушела по пътя. Те показали стоп-палка на певицата. Изумлението на ченгетата обаче дошло секунди по-късно, когато тя, отваряйки прозореца на автомобила, започнала да им вика: „Какво искате вие, знаете ли аз коя съм? Гледайте си другите коли, не се занимавайте с мен, ще ви съсипя.” Дежурните полицаи съвсем вежливо я помолили да слезе от колата и да даде проба за алкохол с дрегер, но тя категорично отказала и продължила да буйства и сипе закани върху тях. Емилия Пашкулева се озовала за 24 часа в килията, където още няколко часа след това продължила да вика и крещи, докато не се свързала с адвоката си.