Стрелците от Олимпийския търговски център в Мюнхен са най-малко трима и са успели да се укрият. Не е ясно дали са в мола или някъде в града. Полицията призова хората в Мюнхен да не напускат домовете си. Болниците са готови да работят и приемат цяла нощ, съобщава в. 24часа.

Най-малко 6-ма души са загинали при стрелбата и 10 са ранени, която неизвестни откриха в Олимпийския търговски център в Мюнхен. Това съобщава АФП. Полицията е потвърдила засега за три жертви. Според свидетели обаче броят на убитите ще е много по-висок.

Няколко стрелци са влезли в Макдоналдс към 18 часа – заведението по това време е било препълнено. Тийнейджър е успял да снима с телефона си как един от стрелците бяга и пред него тичат хора, много от тях са деца.

Един от стрелците е бил видян да бяга в метрото. Метрото е евакуирано и спряно. Полицията призова гражданите да не напускат домовете си. Мюнхен де факто е блокиран в момента. Спрени са и всички влакове от и до Мюнхен, гарата е евакуирана.
Хората в града са в паника. Появяват се съобщения за стрелба и на други места, но засега са опровергани.

Само преди дни 17-годишен афганистанец нападна пътниците в регионален влак край Вюрцбург с брадва. 4-ма души са ранени, животът им още не е извън опасност. Пострадалите най-тежко са семейство туристи от Хонконг и жена от Вюрцбург. Ислямска държава пое отговорност за атаката на афганистанеца.