Адвокатът Васил К. е задържан и обвинен, че е поискал и получил от клиенти - непълнолетни момчета, сексуални услуги. Днес Софийският градски съд гледа искане на прокуратурата да му наложи постоянен арест. Заседанието за мярката се гледа при закрити врата.
“Обвиняемият е използвал положение на зависимост, като предложил на някои от непълнолетните момчета да ги защитава без заплащане в качеството му на адвокат, а на други казал, че ако искат да излязат от ареста, трябва да извършат действия за полово удовлетворение с него”, посочиха от Софийска районна прокуратура.
Блудствата били извършени с трима непълнолетни в периода от декември 2022 г. до октомври 2023 г. в апартамент в София. По неофициална информация момчетата били задържани и обвинени в кражби и грабежи, а Васил К. станал техен адвокат, но родителите им били бедни и нямали пари да му платят. Въпреки това поел защитата им, но майката на единия младеж се усъмнила в доброто сърце на защитника, научила какво е направил със сина ѝ и подала жалба. Тогава Васил К. я заплашил, че ако не си оттегли жалбата, ще ѝ запали къщата.
През 2011 г., преди да стане адвокат, като държавен чиновник той бе обвинен за участие в оргия с момчета във Велинград, но оправдан заради промяна в закона и дълги години води дела срещу медиите, писали за процеса срещу него.