Два автомобила и камион катастрофираха на пътя Нови Пазар-Каолиново до село Стоян Михайловски, съобщи Областната дирекция на МВР в Шумен. По първоначални данни инцидентът е предизвикан от друг водач на автомобил с чужда регистрация, който избягал от местопроизшествието.
В резултат на бързи действия на полицията и изграден контролно-пропускателен пункт, автомобилът е спрян за проверка на входа на Каолиново. Установено е, че водачът е турски гражданин, който управлявал автомобил с германска регистрация. Той е дал положителна за амфетамин проба, след като е тестван за алкохол и наркотици, а колата му е иззета. Пробите за алкохол и наркотици на участниците в пътнотранспортно произшествие от другите три автомобила са отрицателни, уточниха от полицията. За преглед в шуменската болница са откарани двама пострадали при катастрофата. Единият е освободен без травматични увреждания, а другият, който е управлявал тежкотоварния автомобил, е с комоцио, без опасност за живота, но е оставен за наблюдение в болница.
Тя съобщи още, че към момента тече оглед, участъкът от пътя все още е затворен и припомни, че е осигурен обходен маршрут през съседни села.