Районният съд в Несебър наложи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 17-годишния датчанин, който намушка с нож охранител в дискотека „Викинг“ в Слънчев бряг. Нападението е извършено малко след полунощ в сряда, а след мелето пострадалият охранител е откаран в критично състояние в болницата. „Засегнати са били жизненоважни органи. Намушкан е в областта на корема и са нанесени поражения в черния дроб и дебелото черво. Ненавременната намеса на медиците би могла да доведе до фатален край“, каза председателят на Районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Срещу датчанина е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда на длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения. Престъплението е извършено по хулигански подбуди, подчерта Маркова.

В случай, че бъде признат за виновен чужденецът е заплашен от ефективна присъда от 3 до 15 години.

На задържания е бил наложен 72 часов прокурорски арест, а магистратите в Несебър са уважили искането за налагане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. За случая е уведомено Датското посолство.

Както вече БургасИНФО съобщи раненият мъж е охранител от "Аркус". Негови приятели отправиха призив за даряване на кръв на името на Константин Господинов.