Преследване като от филм се е разиграло на 21-ви март около 12.30 ч. Полицейски служители, патрулиращи в района на пътя Бургас – Средец, опитали да спрат лек автомобил “Ауди А 3”, с варненска регистрация. Водачът обаче игнорирал разпореждането и продължил.

Към мястото са изпратени два автомобила на бургаската жандармерия, намиращи се на територията на Районно управление – Средец. След пътната детелина в посока завод „Промет стийл” - село Дебелт, “Ауди”-то е застигнато и изпреварено от автопатрул на Четвърто Районно управление - Бургас. В този момент водачът на лекия автомобил спрял и превключил на задната предавка, удряйки предната част на единия служебен автомобил на жандармерията – лек автомобил “Фолксваен Тигуан”. Водачът на “Ауди”-то е задържан, като е установено, че това е 41-годишен криминално проявен бургазлия. При задържането си същият изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин. Установено е, че лекият автомобил “Ауди” е с прекратена регистрация и е собственост на 19 -годишен мъж от Аксаково. Бургазлията, който го управлявал бил неправоспособен водач, с отнета шофьорска книжка. Същият е тестван за употреба на алкохол, дрегерът отчел отрицателен резултат, но отказал тестване за употреба за наркотични вещества и техните аналози. От пътния инцидент са настъпили материални щети, по първоначални данни на стойност 600 лв.

Водачът на лекия автомобил “Ауди А 3” е задържан в Районно управление - Средец със заповед за задържане за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.